Da li je Audi A8 tehnološki najnaprednija limuzina?

Sledeće godine biće predstavljena perjanica brenda Audi, luksuzna limuzina A8. Takmičiće se sa BMW serijom 7 i Mercedes S-Klasom, ali jedna karakteristika izdvaja A8 od konkurenata – tehnologija. Saznajte koja su inovativna tehnološka rešenja upotrebljena u novoj nemačkoj limuzini.

Svakako da BMW i Mercedes nisu za otkup automobila, ali se dosta očekuje od modela A8.

U novom Audiju A8 je implementirano toliko tehnologije da prosto ne znam odakle da krenem. Komandnu tablu u potpunosti zamenjuju tri ekrana. Jedan zamenjuje pokazivače, drugi kontroliše Audi MMI sistem u centralnoj konzoli, a trećem se upravlja klima uređajem. Naravno, ubačen je i HUD sistem.

Automobil je opremljen senzorima kao nekakav borbeni avion, uključujući radar velikog raspona, 4 radara srednjeg raspona, kamere od 360°, do 12 ultrazvučnih kamera, i po prvi put u putničkom automobilu – senzor LIDAR.

Ovu gomilu podataka obrađuje ,,zFAS’’ asistent u vožnji. Takođe je opremljen sa NVIDIA K1 procesorom, koji je zadužen za kontrolu centralne konzole.

Kada spojimu svu ovu tehnologiju, dobijamo više od 40 programa asistencije tokom vožnje, uključujući i treći nivo autonomne vožnje.

Odabrani modeli imaju novi sistem ,,Audi AI aktivnog vešanja’’, koji omogućava upravljanje svim točkovima i elektromehaničko vešanje koje ima par trikova u rukavu. Kamera skenira put ispred automobila i kada prepozna prepreku, podiže karoseriju kako bi se ublažio udarac.

Sistem koristi električne motore na svakom ćošku automobila kako bi spustio ili podigao karoseriju. Motori se napajaju iz 48-voltnog sistema, koji troši manje energije od hidrauličnih aktivnih sistema vešanja drugih proizvođača.

Bezbednost na višem nivou

Najopasnija vrsta sudara je udarac sa bočne strane automobila, između A i B stubova, gde je automobil najslabiji. Audi A8 ima jedinstveno rešenje za ovaj problem. Njegovo aktivno vešanje i gomila senzora rade zajedno kako bi vozač imao maksimalnu bezbednost.

Kada senzori detektuju objekat koji se prebrzo približava, automobil spušta osovinu sa desne strane, a podiže sa leve strane. Čime se podiže visina donjeg rama za 8 centimetara za 0,5 seknudi, koji je znatno jači od samih vrata. Iz Audija kažu da se ovime smanjuju povrede za 50%!

Nesreće se često dešavaju dok ljudi izlaze iz automobila. A8 može da prepozna npr. biciklistu koji prolazi pored automobila i da privremeno blokira bravu, tako da ne možete da povredite sebe ili biciklistu.

Parkiranje na dugme

Svi senzori koje A8 ima omogućavaju da parkirate automobil prostim pritiskom dugmeta! Samo držite dugme na kontrolnoj tabli, a automobil sve radi sam. Možete i da pritisnete dugme na mobilnom telefonu i ,,parkirate’’ automobil dok ste napolju.

Treći nivo autonomne vožnje menja pravila igre

Najbitnija funkcija A8 je svakako treći nivo autonomne vožnje; Audi tvrdi da će biti prvi brend sa ovakvim sistemom. Još smo daleko od potpuno autonomnog automobila, ali se Audi i ostali premium brendovi bore da uvedu niži nivo autonomije.

U slučaju A8, tkzv. ,,pilot u gužvi’’ će moći da upravlja automobilom do 60 km/č. Možda ovo ne zvuči posebno, ali će biti pravi spas za one koji se svakog dana zaglavljuju u saobraćajnoj gužvi. Audi je dobitak od korišćenja ovog sistema nazvao 25. sat, jer će vozači uštedeti vreme radeći nešto drugo.

Nećete moći da spavate na zadnjem sedištu, jer ugrađena kamera posmatra vozača, kako bi sistem znao da je vozač spreman da preuzme kontrolu ako se ukaže potreba.

Međutim, jako je tužno što ovaj sistem neće biti primenjivan u mnogim zemljama. Zbog neusklađenog zakonodavstva, sistem će se koristiti samo u Nemačkoj i još nekoliko država.

Da li je ovo previše tehnologije?

Asistencija tokom vožnje, AI elektromehanička suspenzija, i samo-parkiranje se oslanjaju na potpuno nove tehnologije i sistemem koji su, po prirodi, skloni bagovima i kvarovima. Sa toliko tehnologije, vozači su se u nekim trenucima osetili zaneseno, kao u kabini aviona.

Međutim, moramo da pohvalimo Audi zbog hrabrosti da isproba sve ove novotarije. Tehonolgija iz A8 modela će se vremenom spuštati na čitav asortiman i inspirisati konkurenciju da učini isto. Predstavljanje nove tehnologije ne dolazi bez rizika, a nadam se da će Audi i njegovi vozači biti spremni, sa početnom cenom od 90.600 €.