Google Buzz je stigao!!!


Dobri stari i neprikosnoveni Fejsbuče, drži se!
Google je lansirao svoju verziju društvene mreže Google Buzz (Gugl Baz) koja je opaka konkurencija Facebook-u, Twitter-u i My Space-u! Buzz-ove šanse su velike a masovnost mu se uopšte ne dovodi u pitanje iz razloga što je vezan uz Gmail nalog što znači da automatski dobija neverovatnih 180 miliona korisnika koliko se predpostavlja da ima aktivnih Gmail naloga.

Google Buzz servis omogućuje trenutnu razmenu poruka, fotografija, video klipova, obaveštenja i fajlova. Moguće je deljenje linkova, ostavljanja komentara, like-ovanje (kao kod Facebook-a).
Pronalaženje novih prijatelja neće biti problem jer će Buzz automatski dodati 40 prijatelja sa kojima se najčešće čujete putem Gtalk-a.
Buzz omogućuje i povezivanje sa drugim sajtovima i društvenim mrežama, kao što su Flickr, Picasa, Blogger, YouTube i Twitter, sa kojih će svaki update biti ubačen i vidljiv u Buzz-u.
Posebnom aplikacijom za mobilne telefone Google Buzz će biti povezan sa Google maps-om i omogućiti prijem najnovijih vesti i poruka u odnosu na lokaciju na kojoj se nalazite.

Google Buzz je nova forma konverzacije o stvarima koje nas zanimaju i koje čine naš svakodnevni život. Sam koncept Buzza je nešto drugačiji od Facebook-a ili Twitter-a. Naime, ono što je “status” na Fejsu ili “tweet” na Tviteru ovde se zove “baz” ali je ipak drugačije, nešto popur “share” dugmeta koje sve češće nalazite na sajtovima. Dakle, napredni servis za deljenje zanimljivosti među prijateljima.
Bazovanje je se čini dosta prostije od “Fejsovanja” i “Tvitovanja” jer na neverovatno lak način povezuje vaše multimedijalne sadržaje: foto albume, video snimke i drugi multimedijalni sadržaj preko vaših naloga na sajtova kao što su: Flicker, YouTube, Picasa Twitter, Bloger ali i RSS feed-ove i stvari deljene kroz Google Reader.

Подели

One Response to "Google Buzz je stigao!!!"

  1. […] mreža „Orkut“ o kojoj , bar domaća javnost zna vrlo malo a drugi pokušaj je nešto čuveniji Google Buzz o kojem sam već pisao […]

Leave a Reply