Pošta Deda Mraza u Srbiji

I ove godine mališani širom Srbije imaće priliku da dobiju pismo od Deda Mraza u kojem ih on osovljava ličnim imenom, hvali ih za vrline koje su stekli u toku prethodne godine i za dobra dela koja su činili tokom godine na izmaku. Najavljuje im svoj dolazak i daje obećanje da će se potruditi da im donese baš one poklone koje su zaista poželeli i zaslužili.

Dete koje dobije ovo pismo obično biva u neverici, iznenađeno i presrećno. Pismo je pravi dokaz da Deda Mraz zaista postoji i teško je ne poverovati u to.

Pismo detetu, ustvari, šalju roditelji ili drugi rođaci (najčešće tetke, bake i deke…) preko aplikacije na portalu www.pismodedamraza.rs gde popunjavaju elektronski formular u kome navode ime deteta, pohvale za dete kao i poklone koje nameravaju da mu kupe tj. koje je dete poželelo. Osim ovih podataka, neophodno je dostaviti i poštansku adresu na koju pismo od Deda Mraza treba da stigne… Nekoliko dana potom ili tačno na datum koji izaberete u vaše poštansko sanduče stiže pravo pravcato poštansko pismo sa Severnog pola. Zamislite samo reakciju deteta na koga je adresirano!

Postoji i Deda Mraz za iznajmljivanje

Deda Mraz dolazi na kućnu adresu. Deda Mraz na Vašem pragu je nesvakidašnji događaj. Zamislite samo reakciju svoje dece kada ga ugledaju… Međutim, postoje dva problema vezana za organizovanje ovakvog događaja a to su uverljivost lika Deda Mraza i cena usluge iznajmljivanja Deda Mraza.

Naš Deda Mraz nema problem sa autentičnošću kako u pogledu kostima tako i u pogledu komunikativnosti i pristupa deci. Dobar Deda Mraz će učvrstiti veru svakog deteta u stvarno postojanje ovog lika. Prema psihološkim teorijama, deca prestaju da veruju u Deda mraza odprilike u sdmoj godini (ali se i dalje pretvaraju da veruju). Važno je znati i kako sa njima izaći na kraj :)