Superbrendovi Makedonije

Odavno su mi postali dosadni tekstovi koji počinju sa “Šta je to Srpski brend”, pa onda rsprave dali su to Exit i Guča ili šljiva i malina… možda Beograd ili Pavlovićeva mast za bebinu guzu… Ne sprdam se sa ovom temom nego je već mnogo puta pisano o tome…
Još su mi dosadnije “priče” o nacionalnim brendovima Švajcarske (Sir sa rupicama, banke, satovi…), Amerike u znaku flaše Coca Cole i td.. itd… blago rečeno, smaranje…

Zašto nebismo pričali o istoj temi ali na nekim drugim i novim primerima?! E, ja ću stvar posmatrati sa Makedonske tačke :)

Šta mislite, šta je Makedonski nacionalni brend?!

Becutan

Becutan

Prema listi međunarodne organizacije “Superbrands” na kojoj se našlo čak 25 proizvoda i brendova kompanija iz Makedonije našla se čuvena makedonska farmaceutska kompanija “Alkaloid” i njeni brendovi “Caffetin” i “Becutan”!!! :)

Caffetin

Caffetin

Šta kažete?!
Makedonske superbrendove izabralo je stručno veće sastavljeno od oko šezdeset predstavnika marketinških agencija, medija, akademskih stručnjaka i kompanija. Za rangiranje presudni su bili, između ostalog, odgovornost, kvalitet i različitost.

Alkaloid Skopje

Alkaloid Skopje

______________________________________________________

Kafetin makedonski brend
Najprodavaniji makedonski lek “kafetin” koji se prodaje u 16 zemalja u svetu slavi 50 godina, a od kada se 1957. godine pojavio najpoznatiji brend fabrike Alkaloid iz Skoplja do sada je proizvedeno više od 10 milijardi tableta tog leka
Prema navodima skopskog dnevnika Vest, “kafetin” se svrstava među prvih pet brendova u Makedoniji i prodaje se u svim republikama bivše Jugoslavije.
Lek je registrovan kao analgetik sa izbalansiranim sastavom minimalnih količina paracetamola, kodeina i propifenazona, tako da za proteklih pola veka nije registrovan ni jedan slučaj neželjenih posledica.
Alkaloid je u međuvremenu proširio paletu lekom “kafetin kold” i “kafetin menstrual”, a u pripremi je i proizvodnja leka “kafetin plus” sa dodatkom prirodnog vitamina C.

Preuzeto sa: http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=4365

Leave a Reply